Bezoek aan Brufut Health Center maart 2022

Afgelopen maart hebben we weer een bezoek gebracht aan het Brufut Health Center.

Het was fijn om te zien dat de kraamunit er nog net zo schoon en opgeruimd uitzag als toen wij vertrokken in december 2021! We hebben natuurlijk complimenten gemaakt aan de Gambiaanse verloskundigen. We konden veel anticonceptie spiralen overhandigen die gesponsord werden door Titus Health Care. Familie planning wordt gelukkig steeds actueler in Gambia. Verder hadden we een 2e echo apparaat (met bijbehorende gel) bij ons wat nu in de verloskamer gebruikt kan worden.
We hebben met de staf van Brufut Health Center bij elkaar gezeten en een actielijstje gemaakt.
Het belangrijkste was de aanschaf van 2 doppler apparaatjes om de harttonen van de baby’s te beluisteren. Deze aanschaf slokte al meteen een groot deel van het budget op.

Verder het verzoek de kraamunit met 2 verlosbedden in het midden te splitsen zodat er 2 “afgesloten” ruimten ontstaan. Op deze manier kunnen partners bij de bevalling aanwezig zijn, iets wat momenteel erg gestimuleerd wordt en ook hard nodig is omdat de vaders niet erg betrokken zijn bij de bevalling en het gezin. Ook werd er een extra ventilator gehangen, een tafel voor de apotheek gemaakt door de timmerman, lampen vervangen en veel handzeep gekocht.

De staf van BHC was weer erg dankbaar voor de hulp die ze ontvangen hebben.
Onze Gambiaanse Foundation probeert zelf ook fondsen te werven!
We hebben een sponsortocht gelopen. D.w.z. tussen rijdende auto’s door lopen om de chauffeurs te vragen of ze willen doneren voor Brufut Health Center. Toch mooi 500 euro opgehaald!