Verloskundigen uit Sint-Oedenrode ondersteunen Kraamkliniek Brufut

Al jaren ondersteunen we Brufut Health Center met allerlei materialen.
In november 2021 gingen 2 verloskundigen, Geertje en Soumaya, voor 10 dagen met ons mee.
Nu konden we voor het eerst echt alle aandacht vestigen op het kraamcentrum.
Juist daar wilden we graag verbetering brengen en dat is gelukt!
Verloskundigenpraktijk de Peppelaer in Sint-Oedenrode schonk ons al eerder een echoapparaat. Dit was geweldig! In Brufut werden gedurende die 10 dagen echo trainingen, reanimatie trainingen en communicatietrainingen gegeven. Zeer leerzaam voor alle verloskundigen, zowel voor de Gambiaanse verloskundigen als voor Geertje en Soumaya.
In Nederland wordt gewerkt volgens strenge protocollen, alles is geregeld. In Gambia wordt vooral gewerkt op basis van intuïtie en zelfredzaamheid. Voor de Gambiaanse verloskundigen ging een wereld open, zoveel kennis die overgebracht werd, in 1e instantie keken de Gambiaanse verloskundigen een beetje de kat uit de boom maar Geertje en Soumaya wisten al gauw een gevoelige snaar te raken bij de dames.
De verloskundigen kwamen langzaam op gang en werden uiteindelijk razend enthousiast.
Samen werd de kraamunit verbouwd, ook daar was men eerst een beetje wantrouwend maar al snel kwam het enthousiasme. Stichting Brufut Vooruit had de middelen om de nieuwe ideeën te faciliteren en zo werd er in 10 dagen tijd een steen verlegd. Zo prachtig om te zien.
Uiteindelijk kunnen we concluderen dat we een prachtige week hebben gehad, samen met de Nederlandse en Gambiaanse verloskundigen. De eerste dagen de shock, aftasten, elkaar leren kennen, respect voor elkaars wereld, open staan om van elkaar te leren en gaandeweg laten zien hoe het ook zou kunnen. Stichting Brufut Vooruit is trots op de brug die de beide verloskundigen wisten te slaan!